Skip links

Dima Group

FINING LTD. GRAČANICA

Dima Group

DONATI

Dima Group

POLOVNI KRANOVI

Fining Ltd. Gracanica

Generalni zastupnik Demag Cranes & Components

Firma Fining d.o.o. Gračanica je generalni zastupnik najveće firme za industrijske kranove u svetu – nemačkog Demag Cranes & Components.

Nudimo nove kranove sopstvene proizvodnje kao i opremu za kranove.

Nudimo nove električne i hidraulične teretne platforme – sopstvene proizvodnje.

Takođe u ponudi imamo sopstvenu proizvodnju uređaja za reciklažu betona – reciklatora.

Nudimo revidirane kranove svih nemačkih proizvođača Demag, Abus, Stahl, SWF i svih drugih proizvođača.

Oprema za kranove, rezervni dielovi, opravka, servis, održavanje, remont i modernizacija kranova svih proizvođača i godina izrade.

Find out more

Mosni kranovi

Mosni kranovi ugrađuju se u prostore gde je potrebno manipulisati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom. Ugradnjom mosnog krana prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu delatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod upotrebe viljuškara za premeštanje materijala.

Mosni kran pokriva ceo prostor iznad kojeg je ugrađen i može pristupiti svakom delu hale bez obzira kolika trenutna zakrčenost vladala na podu.

Jednogredni kranovi odlikuju se ekonomičnijom konstrukcijom od dvogrednih i koriste se za podizanje srednjih pojedinačnih tereta na velikim rasponima hale.

Dvogredni kranovi odlikuju se krutom, robusnom konstrukcijom i koriste se za podizanje većih pojedinačnih tereta na velikim rasponima hale.

Portalni kranovi

Idealni su za spoljnu primenu, gde vrše prenos tereta, bez troškova izgradnje objekata i potpornih čeličnih nosača. Takođe su odlični za unutrašnju primenu gde postojeća struktura hale nije pogodna za opterećenja koja mora podneti mosna dizalica, i gde bi dodavanje čeličnih nosača izazvalo smanjenje podnog radnog prostora.

Poluportalni kranovi

Idealni su za spoljnu kao i za unutrašnju primenu gde vrše prenos tereta bez troškova izgradnje potpornih čeličnih nosača na jednoj strani hale. Za manje terete, popularan je izbor polu-portalna dizalica bez šina, kada bi podne šine bile smetnja ili neželjeni trošak. U tom slučaju radi se o dizalici sa pogonskim točkovima od poliuretana.

KBK kranovi

Demagovi KBK kranovi uspešno su u upotrebi već dugi niz godina, a mogu se pronaći u fabrikama i radionicama gotovo svakog tipa i veličine. KBK predstavljamo kao sistem modularne gradnje kranova: sastoji se od standardnih elemenata (mostovi, staze, kolica, vitla, napajanje itd.) čijom se kombinacijom rešavaju jednostavni ili složeni zadaci dizanja i premeštanja komadnih tereta.

Premeštanje tereta KBK kranovima je brzo, sigurno i efikasno iznad radnog i proizvodnog nivoa – bez potrebe za korišćenjem podnog prostora za nosače kranske staze. KBK je jednostavno pričvršćen na krov ili elemente krovne konstrukcije. Na taj način povećava se produktivnost radnih mesta. Upotrebom dodatnih elemenata sistema, omogućeno je rukovanje čak i teretima koji se nalaze izvan područja kranske staze, a što je inače neostvarivo kod klasičnih kanova.

KBK sistem modularne gradnje

KBK instalacije pogodne su za linijske transportne operacije (monoreil) ili, poput klasičnih kranova, za cele površine. Nalaze primenu u svim granama industrije i proizvodnje. Izgrađuju se za nosivosti do 3.200 kg i proizvoljne raspone bez ograničenja.

Robusna konstrukcija i fleksibilnost

Sastavljen od mnogih standardnih komponenata, tehničko rešenje iz KBK sistema modularne gradnje može se prilagoditi kako bi zadovoljilo pojedinačne specifične zahteve. Osnovni su sastavni elementi hladno valjani profili raznih veličina. Odlikuju se visokim mehaničkim svojstvima krutosti i čvrstoće uz malu vlastitu masu. Njihova primena čini naknadne nadogradnje ili izmene KBK instalacije lakim i cenovno povoljnim zahvatima, u slučajevima razvoja proizvodnje.

Jednostavna montaža, pouzdanost i učinkovitost

Tipična je pogodnost primjene KBK sistema modulane gradnje jednostavna i brza montaža zahvaljujući standardizovanim dimenzijama i spojevima. Puštanje u rad je jednostavno, zahvati održavanja izvode se brzo. Izrađen od standardizovanih proizvoda proizvedenih u velikim serijama, KBK komponente daju vam:

  • optimalni odnos uloženog i dobijenog
  • visoku funkcionalnu pouzdanost
  • dugi životni vek

Viseći mosni kranovi

Viseći mosni kranovi odlikuju se ekonomičnom konstrukcijom, a koriste krovnu konstrukciju za montažu kranskih staza.

Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta na srednjim rasponima hale. Ugradnjom frekventnih pretvarača ili dvostepenih motora mogu se koristiti, kako za ekonomičan pretovar velikih količina roba tako i za precizne montaže te odlaganja obradaka na radne mašine.

Konzolne dizalice

Konzolne dizalice ugrađuju se u prostore gde je potrebno baratati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom na prostoru ograničenom dohvatom kraka i uglom zakretanja konzole (npr. iznad pojedinačne mašine).

Ugradnjom konzolne dizalice prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu delatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korištenja viljuškara za premeštanje materijala.

Konzolne dizalice su ekonomičnije od mosnih kranova, ali im je nedostatak što se mogu koristiti samo na ograničenom prostoru. Konzolne dizalice mogu koristiti postojeće stubove ili zidove za nošenje kraka ili mogu biti na sopstvenom stubu. Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta u određenom prostoru.

Ugradnjom frekventnih pretvarača ili dvostepenih motora mogu se koristiti, kako za ekonomičan pretovar velikih količina roba tako i za precizne montaže te odlaganja obradaka na radne mašine.

Monoreil dizalice

Monoreil dizalice ugrađuju se u prostore gde je potrebno baratati velikom količinom materijala sa velikom pojedinačnom masom na tačno predviđenom pravcu (npr. iznad mašinske linije). Ugradnjom monoreil dizalice prostor na podu ostaje slobodan za osnovnu delatnost firme, i nisu potrebni široki transportni putevi kao kod korišćenja viljuškara za premeštanje materijala.

Monoreil dizalice su ekonomičnije od mosnih kranova, ali im je nedostatak da se mogu koristiti samo na tačno određenom pravcu. Monoreil dizalice koriste krovnu konstrukciju za montažu nosivog profila. Koriste se za podizanje srednjih i malih pojedinačnih tereta na određenom pravcu ili na zakrivljenoj liniji.

Zahvatna sredstva za kranove

Kuke

Projektujemo, proizvodimo, isporučujemo, montiramo i servisiramo kuke za kranove svih vrsta, veličina i namena.

Traverze

Projektujemo, proizvodimo, isporučujemo i montiramo traverze za nošenje tereta svih vrsta, veličina i namena.

Magneti

Ručno upravljani permanentni magneti predstavljaju najpraktičniji i najsigurniji način za prihvat obrađenih ili sirovih, ravnih ili okruglih feromagnetskih materijala. Drži teret snagom permanentnog magneta, bez korišćenja spoljnog izvora energije.

Izrađuju se u pet modela, nosivosti od 250 do 2000 kg, lagani su za rukovanje, osiguravaju povećanje efikasnosti i produktivnosti u raznolikoj primjeni, čak i u skučenim radnim prostorima i kod ograničenog dohvata dizalice. Magnetiziranje i demagnetiziranje se vrši jednostavnim zakretanjem ručice iz jednog u drugi krajnji položaj.

Osnovne prednosti primjene PERMANENTNIH magneta su:

  • male dimenzije i mala masa
  • velika snaga i potpuna radna sigurnost
  • prihvat tereta s gornje strane bez ikakvih oštećenja ili deformacija
  • ne zahteva nikakvo održavanje

Magnetne traverze se koriste za transport limova i profila različitih dužina i dimenzija. Opremljene su elektropermanentnim magnetima koji električnu energiju troše samo prilikom aktiviranja i deaktiviranja vlastitog permanentnog magnetskog polja.

Osim višestruke uštede energije, elektropermanentne magnete odlikuje visoka sigurnost u radu, pouzdanost i trajnost. Naime, iznenadni prekid napajanja električnom energijom tokom radnog ciklusa nema nikakvog uticaja na sigurnost rada magnetskog sistema dizanja.

Prednost ovog sistema je u činjenici da:

  • ne zahteva stalni spoljni izvor energije (za razliku od klasičnih elektromagnetskih varijanti)
  • sigurnost u radu, budući da je energetski autonoman za vreme trajanja transporta tereta
  • ne utiče na rad okolnih uređaja (za vreme faze otpuštanja tereta nema povratne energije u napojnu strujnu mrežu)

FINING D.O.O. isporučuje i posebne izvedbe elektro magnetnih naprava za transport i podizanje teških komadnih čeličnih tereta kao i rasutih čeličnih tereta.

C – kuke

Projektujemo, proizvodimo, isporučujemo i montiramo C-kuke za mosne kranove svlh veličina, nosivosti i namena.

Grajferi (grabilice)

Naš proizvodni program obuhvaća sve vrste mehaničkih grajfera sa sajlama ili hidrauličnih grajfera predviđenih za kačenje na dvoužne ili četveroužne lučke ili mosne kranove.

Konstruktivne izvedbe grajfera te ugrađeni materijali osiguravaju visoki stepen punjenja grajfera i siguran rad uz minimalno održavanje, bez obzira da li se pretovar vrši iz brodova, vagona ili otvorenih skladišta.

Hvataljke, lanci i gurtne za terete

Isporučujemo i montiramo hvataljke, lance i gurtne prilagođene za nošenje svih vrsta tereta na kranovima.

Donati

DONATI SOLLEVAMENTI je osnovan 1930. godine, i svih ovih godina je stekao  vodeću poziciju na međunarodnom tržištu opreme za dizanje.

Različita rešenja i pouzdanost proizvoda kao što su lančane i užetne dizalice, stubno konzolne dizalice i mosni kranovi, nalaze svoju primenu u svim vrstama industrije.

Zahtevi tržišta i zadovoljstvo klijenata predstavljaju DONATIJEVU ciljnu aktivnost, podržanu asistencijom rezervnih delova. Modularne komponente koje proizvodi Donati nude najbolja rešenja koja tržište zahteva.

Kvalitet komponenti, visoka tehnologija koja se koristi u proizvodnji mehaničkih delova, završnoj obradi i površinskoj obradi, konstantan i proveren sistem kvaliteta UNI EN ISO 9001 koji pokriva celokupnu proizvodnju kompanije, omogućavaju DONATI SOLLEVAMENTI da ponudi proizvod u skladu sa najnovijim međunarodnim standardima..

Find out more
DIMA GROUP – Donati
DIMA GROUP – Donati kran setovi
DIMA GROUP – Donati lančane dizalice
DIMA GROUP – Donati portalni kranovi
DIMA GROUP – Donati stubno konzolne dizalice
DIMA GROUP – Donati užetne dizalice

Polovni kranovi

U ponudi imamo polovne remontovane kranove koje nudimo našim klijentima potpuno remontovane u fabrici, sa garancijom od 12 meseci, od datuma ugradnje.

Find out more
dima-group-polovni-kranovi-01
dima-group-polovni-kranovi
dima-group-polovni-kranovi-02
dima-group-polovni-kranovi-03

Send a message

Feel free to reach us if you need any assistance.